У ЮНІСЕФ заявили про збільшення кількості дітей, які живуть у злиднях

У ЮНІСЕФ заявили про збільшення кількості дітей, які живуть у злиднях

Число дітей, які живуть у злиднях, з 2019 року збільшиться на 100 млн через пандемію коронавірусної інфекції.

Щоб повернутися до допандемійного рівня дитячої бідності, знадобиться сім-вісім років. Про це йдеться у доповіді Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). Як повідомили експерти, пандемія стала найбільшою загрозою для дітей за 75-річну історію існування фонду.

«За прогнозами, у світовому масштабі частка дітей, які живуть в умовах багатовимірної бідності, збільшиться з 46-48%, зареєстрованих до початку COVID-19 (близько 1 млрд дітей), приблизно до 52% у 2021-му», — йдеться в документі .

У ЮНІСЕФ також заявили, що до вересня 2021 року школярі у всьому світі втратили 1,8 трлн годин очного навчання через закриття шкіл у зв’язку з пандемією коронавірусу. За словами експертів, це спричинить довгострокові соціальні та економічні наслідки.

У 2020 році більше 23 млн. дітей не отримали необхідних вакцин. Це майже на 4 млн. більше, ніж у 2019 році. Це найбільший показник, зафіксований із 2009 року, заявили експерти у своїй доповіді.

ЮНІСЕФ також закликав держави сприяти закінченню пандемії шляхом забезпечення рівного доступу до вакцин проти коронавірусу. А також забезпечити дітей якісною медициною, освітою та захистити їх від наслідків зміни клімату. 4 грудня директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіна Георгієва заявила, що новий штам коронавірусу «Омікрон» може загальмувати темпи економічного зростання, що прогнозувалися раніше, у світі.

Георгієва додала, що в умовах США повинні кинути всі сили на боротьбу з інфляцією, що для інших країн необов’язково.

На тлі поширення у світі нового штаму коронавірусу «Омікрон» глобальна інфляція зростає, і є два сценарії подальшого розвитку ситуації. На думку фінансового експерта Наталії Смирнової, штам може виявитися або таким смертоносним, як припускають фахівці, або навпаки. І від цього залежатиме економічна ситуація у країні та світі.

Поділитись