Глава Пентагону вважає, що Туреччина повинна працювати по Сирії з НАТО, а не Росією

Глава Пентагону вважає, що Туреччина повинна працювати по Сирії з НАТО, а не Росією

Міністр оборони США Марк Еспер вважає, що Туреччина повинна більше працювати з НАТО з врегулювання ситуації в Сирії, а не з Росією.

Відповідну позицію глава Пентагону озвучив, виступаючи в четвер у Брюсселі в Німецькому фонді Маршалла напередодні зустрічі міністрів оборони Північноатлантичного альянсу.

“Туреччини рухається в невірному стратегічному напрямку. Їй слід більше дивитися в бік НАТО і менше в сторону Росії”, – сказав він, відповідаючи на питання про тісну співпрацю Анкари і Москви щодо ситуації в Сирії. Він також не погодився з тим, що домовленості Росії та Туреччини щодо Сирії представляють найбільше дипломатичне досягнення для РФ. “Тільки час покаже, чи отримає Росія вигоди від своїх дій в Сирії”, – стверджував він.

22 жовтня президент Росії і Туреччини Володимир Путін і Тайіп Ердоган на зустрічі в Сочі підписали меморандум про спільні дії щодо врегулювання ситуації на північному сході Сирії. Згідно з документом, російська військова поліція і сирійські військові з 23 жовтня вводяться в райони, які межують із зоною турецької операції в Сирії. Курдським формуванням дається 150 годин, щоб повністю звільнити 30-кілометрову зону від турецького кордону, після чого військові Росії і Туреччини розпочнуть спільне патрулювання.

Поділитись