Глава МЗС України закликав виробити стратегію відносин з Москвою

Глава МЗС України закликав виробити стратегію відносин з Москвою

Київ повинен мати стратегію відносин з Москвою, але українське суспільство ще не готове до спокійної бесіді про Росію, хоча такі розмови потрібні, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.


“Я дотримуюся думки, якщо чесно, що українське суспільство ще не готове до спокійної бесіді про Росію – ні суспільство, ні політикум. Десь я зустрічаю людей, експертів, які готові тверезо дивитися на цю країну, на цього сусіда. Ми ніколи не втечемо від своєї географії, це потрібно розуміти … Людина, яка дійсно готовий до такої розмови, буде або промаркований фанатиком, або зрадником і підставить під удар. Але ця розмова дуже потрібен. Без стратегії щодо Росії не буде ні безпеки, ні процвітання. це потрібно усвідомити”, – заявив Кулеба в середу в ході дискусії на тему пріоритетів дипломатії в 2021 році.

За його словами, до теми відносин Києва і Москви потрібно підходити дуже обережно. “Нам необхідно дуже обережно підбиратися до цієї теми: спочатку, напевно, в експертних обговореннях, можливо, за келихом вина. Тому що в суспільстві ще дуже багато емоцій, щоб говорити про Росію”, – додав Кулеба.

Відносини Москви і Києва погіршилися на тлі ситуації на Донбасі. Українська влада раніше неодноразово звинувачували Росію у втручанні у внутрішні справи країни. У січні 2015 року Верховна рада прийняла заяву, в якому РФ називається “країною-агресором”. Росія звинувачення української сторони заперечує і називає неприйнятними. Москва не раз заявляла, що не є стороною внутрішньоукраїнського конфлікту і зацікавлена ​​в тому, щоб Київ подолав політичну та економічну кризу.

Поділитись