Глава МЗС України назвав «три кити» політики «повернення» Криму

Глава МЗС України назвав «три кити» політики «повернення» Криму

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав на своїй сторінці в Twitter “три кити” політики “повернення” Криму під контроль Києва.


За його словами, один з таких “китів” – стратегія “деокупації” півострова, раніше прийнята Рада національної безпеки і оборони.

Другим “китом” буде об’єднання зусиль країн-союзників на базі міжнародного майданчика “Кримська платформа”. Цей захід заплановано на 23 серпня. Україна направила пропозицію приєднатися до майданчика ряду країн, в тому числі Туреччини, Франції, Великобританії, Німеччині, Канаді та США.

Третій “кит”, за словами Кулеби, це синергія – “відновлення міжнародного права і, як наслідок, повного українського суверенітету” над півостровом.

В кінці лютого президент Володимир Зеленський підписав указ про окремі заходи, спрямовані на “деокупацію і реінтеграцію” Криму до складу України. Глава держави доручив створити Оргкомітет з підготовки та проведення в країні установчого саміту “Кримської платформи” і організувати заходи з підтримки кримськотатарської мови, культури, а також щодо захисту прав жителів півострова.

Поділитись