У Криму підготують позов до організаторів водної блокади

У Криму підготують позов до організаторів водної блокади

Глава парламенту Криму Володимир Константинов доручив підрахувати збиток, нанесений півострову і Росії перекриттям Україною Північно-Кримського каналу, для формування позову і пред’явлення претензій організаторам цього процесу.


“Потрібно сформувати перший позов з юристами держради, з нашою експертною групою в зв’язку з водної блокадою. Прошу прийняти участь у цій роботі, включити в роботу адміністрації на місцях”, – сказав Константинов під час засідання президії парламенту.

Він нагадав, що канал був побудований зусиллями СРСР і був загальносоюзної власністю. Константинов вважає важливим порахувати збитки в тому числі для зрошувальної системи Криму, збиток від екологічної проблеми в Армянську, де через відсутність води висох кислотонакопичувач, а також включити в позов суми, які зараз витрачаються на відновлення водопостачання на півострові.

“Особливе доручення у мене – спільно з представниками прокуратури – встановити персональну відповідальність осіб, причетних до цього дійства. Зокрема, колишні наші псевдокримчани, які доклали багато особистих зусиль, щоб ця вода була перекрита, – відомі Сенченко (екс-депутат Верховної ради України – ред.), Чубаров (керівник організації “Меджліс кримсько-татарського народу” – ред.) і інші”, – сказав Константинов.

Поділитись