Франція стала найбільшим покупцем російського ЗПГ

Франція стала найбільшим покупцем російського ЗПГ

Франція стала найбільшим покупцем російського зрідженого газу.

Про це пише німецьке видання Die Welt із посиланням на дані фінського аналітичного центру CREA. Це пов’язано з тим, що країна має проблеми у сфері енергетики. Зокрема з технічних причин довелося призупинити функціонування багатьох АЕС, внаслідок чого знизилося виробництво електрики.

Франція, нагадує газета, із середини червня більше не отримує російський газ трубами. При цьому, на відміну від Німеччини, країна має в своєму розпорядженні відразу чотири термінали для прийому ЗПГ.

Скорочення експорту російського газу цього року пов’язане зі зупинкою з травня поставок магістраллю “Ямал-Європа”, а також зі зменшенням прокачування двома іншими основними коридорами – “Північним потоком” та українською газотранспортною системою, а також зниженням через технічні роботи поставок по “Турецькому потоку”. Крім того, деякі європейські компанії відмовилися оплачувати постачання за новою схемою рубля. “Газпром” наприкінці квітня перестав постачати газ компаніям “Булгаргаз” до Болгарії та PGNiG до Польщі, останніми днями травня – Gasum до Фінляндії та GasTerra до Нідерландів, а на початку літа – Shell Energy Europe до Німеччини та Orsted до Данії.

Поділитись