Ердоган скликає засідання Кабміну для обговорення вступу Швеції до НАТО

Ердоган скликає засідання Кабміну для обговорення вступу Швеції до НАТО

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган обговорить з кабінетом міністрів процес вступу Швеції до НАТО. Про це повідомляє видання Posta.

У матеріалі сказано, що буде дано оцінку позиції шведського уряду, який «допустив скандальні протести», організовані проти Туреччини останнім часом.

«На засіданні кабміну обговорюватиметься зростаюча напруженість у відносинах між двома державами після того, як Швеція заплющила очі на провокації, а також процес вступу країни до НАТО», — повідомляє видання.

22 січня заступник голови правлячої турецької Партії справедливості та розвитку (ПСР) Нуман Куртулмуш заявив, що Анкара очікує від Стокгольма неухильного виконання всіх зобов’язань щодо протидії тероризму, передбачених підписаним з нею меморандумом.

Перед цим протестувальники у Туреччині спалили прапор Швеції біля генконсульства країни у Стамбулі у відповідь на провокацію з Кораном у Стокгольмі.

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон повідомив, що акція зі спаленням Корану перед посольством Туреччини в Стокгольмі є актом неповаги щодо мусульман.

Поділитись