Джерело повідомило, що зернову угоду продовжать на 60 днів

Джерело повідомило, що зернову угоду продовжать на 60 днів

Термін дії зернової угоди, що спливає 18 травня, буде продовжено на 60 днів, відповідне рішення може першим оголосити президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Про це повідомило в п’ятницю знайоме з переговорним процесом щодо зернової угоди.

«Угода, думаю, буде продовжена на 60 днів, але Росія може погодитися на це востаннє. Рішення про пролонгацію «за традицією» може оголосити президент Туреччини Тайіп Ердоган після телефонної розмови з російським колегою [Володимиром Путіним]», – сказав співрозмовник агентства , не виключивши, що він відбудеться “сьогодні-завтра”

При цьому джерело назвало можливість продовження угоди «жестом Росії», сподіваючись, що її вимоги, закріплені в стамбульському меморандумі від 22 липня минулого року, будуть враховані.

Заступник глави МЗС РФ Сергій Вершинін за підсумками переговорів делегацій Росії, Туреччини, України та ООН у розмові з журналістами, що відбулися 10-11 травня в Стамбулі, повідомив, що російська частина домовленостей припинить діяти, якщо в Москві до 18 травня не отримають гарантій виконання своїх вимог. Вони стосуються експорту сільгосппродукції та добрив, перепідключення Россільгоспбанку до системи SWIFT та інших питань.

Поділитись