Дональд Трамп прокоментував смерть Навального у росії

Дональд Трамп прокоментував смерть Навального у росії

Дональд Трамп в інтерв’ю Fox News провів паралель між своїми проблемами зі законом, і долею російського політичного в’язня, натякаючи на власне політичне переслідування та схожість російської та американської систем правосуддя.

Колишній очільник США та імовірний претендент на посаду президента від республіканців Дональд Трамп виступив проти вироку суду, що вимагає від нього виплати штрафу в розмірі 355 мільйонів доларів за шахрайство у Нью-Йорку та назвав його «кейсом Навального». Таким чином Трамп порівняв себе із російським опозиціонером, незаконно ув’язненим та закатованим у російській тюрмі. Відзначаючи сміливість Навального, Трамп висловив думку, що тому не слід було повертатися до росії, і в цьому контексті  знову зазначив,  що Америка так само, як і росія,  перетворюється на комуністичну країну. Водночас колишній президент США жодного разу не згадав Путіна та його причетність до загибелі лідера російської опозиції.

Нагадаємо, Дональд Трамп у неділю у дописі Truth Social написав лише, що смерть Навального змусила його ще більше цікавитися внутрішнім життям США. Таку позицію засудив чинний президент США Байден

Поділитись