До столиці Тунісу введено війська, кордони і аеропорти закриті

До столиці Тунісу введено війська, кордони і аеропорти закриті

Сотні протестувальників зібралися в столиці Тунісу та інших містах.

Протестувальники вимагають відставки уряду після сплеску випадків COVID-19, який посилив економічні проблеми.

У Тунісі поліція застосувала перцевий балончики проти протестуючих, які кидали каміння і вигукували гасла, що вимагають відставки прем’єр-міністра Хичем Мечічі і розпуску парламенту.

За словами очевидців, мітинги, які нараховують кілька сотень, також зібрали міста Гафса, Сіді-Бузід, Монастір і Набель. Демонстранти в Суссе намагалися штурмувати місцеву штаб-квартиру найбільшої партії в парламенті – помірної ісламістської партії Ennahda. У Тузере протестуючі підпалили штаб-квартиру Ennahda.

Протести підсилюють тиск на крихке уряд, яка залучена до політичну боротьбу з президентом Кайса Сайедом, який намагається запобігти насувається фінансова криза на тлі триваючого кілька тижнів сплеску випадків COVID-19 і підвищення рівня смертності.

Пандемія вразила Туніс, який намагається підняти економіку, яка постраждала після революції 2011 року, підриваючи суспільну підтримку демократії через різке зростання безробіття і скорочення державних послуг.

«Наше терпіння закінчилося … немає ніяких рішень для безробітних», – сказав Нурредин Селмі, 28 річний безробітний протестуючий, – Вони не можуть контролювати епідемію … Вони не можуть робити нам вакцини ».

Минулого тижня Мечічі звільнив міністра охорони здоров’я після хаосу в центрах вакцинації під час мусульманського свята Курбан-байрам, коли великі натовпи людей шикувалися в чергу за браком вакцини.

Президент Тунісу призупинив роботу парламенту країни після екстреної зустрічі з силовиками і прийняв на себе всю повноту влади в зв’язку з масовими протестами в країні. До столиці Тунісу введено війська, кордони і аеропорти закриті.

Поділитись