До Конгресу США внесений законопроект про антиросійські санкції через Навального і Нємцова

До Конгресу США внесений законопроект про антиросійські санкції через Навального і Нємцова

Новий законопроект про антиросійські санкції внесений до Конгресу США.

Його ініціатори, сенатори-демократи Кріс Кунс, Бен Кардін, Кріс Ван Холі, Дік Дурбін і представники Республіканської партії Мітт Ромні і Марко Рубіо пропонують ввести обмеження щодо ряду російських чиновників на тлі передбачуваного отруєння блогера Олексія Навального.

Представників російської влади пропонується залучити до відповідальності за «зловмисну ​​діяльність».

Перед цим адміністрації нового президента США Джо Байдена пропонується визначити, чи порушувала Москва міжнародні норми, що забороняють застосування хімічної і біологічної зброї.

Законопроект передбачає, що президент США повинен не пізніше, ніж через 90 днів після вступу документа в силу, представити Конгресу США доповідь із зазначенням осіб, відповідальних за отруєння Навального.

«Конгрес закликає уряд РФ негайно звільнити Навального і всіх інших політичних в’язнів, які в даний момент знаходяться у в’язниці за здійснення своїх основних прав», – йдеться в тексті.

Також в законопроекті міститься пропозиція протягом півроку докладно вивчити обставини вбивства ліберала-опозиціонера Бориса Нємцова (був застрелений 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту), після чого також ввести санкції проти осіб, причетних до цього злочину.

Американські сенатори також пропонують чолі Держдепу США Ентоні Блінкеном домагатися від уряду Німеччини відмови від проекту газопроводу «Північний потік – 2», який нібито «зробить Європу більш залежною від Росії».ws]

Поділитись