Дітей в Індії, що перехворіли на COVID-19, часто вражає смертельно небезпечний синдром

Дітей в Індії, що перехворіли на COVID-19, часто вражає смертельно небезпечний синдром

Діти в Індії, які перехворіли на коронавірусну інфекцією, почали частіше хворіти мультисистемним запальним синдромом.

Про це повідомила в понеділок газета The Times of India.

“Цьому синдрому вже рік, і ми отримуємо все більшу кількість випадків”, – наводить газета слова завідувача педіатричним відділенням невідкладної допомоги та інтенсивної терапії Інституту медичної освіти в Чандигархі професора Джаяшрі.

За інформацією місцевих ЗМІ, випадки виникнення цього синдрому у дітей відзначені в штатах Махараштра, Харьяна, Пенджаб і інших, точне число хворих не встановлено, але їх вже сотні (тільки в Чандигархі цифри різняться від 42 до 252 дітей). Лікарі з тривогою відзначають, що поки в Індії немає офіційної загальнонаціональної статистики щодо цього захворювання і немає рекомендацій, як з ним боротися.

Фахівці вказують, що діти в цілому легше переносять інфекцію, але потім у них може проявитися такий синдром. Захворювання зазвичай розвивається через чотири-шість тижнів після одужання дитини чи підлітка від COVID-19. Його симптоми: підвищення температури, лихоманка, висип, кон’юнктивіт, діарея і блювота, низький кров’яний тиск. Мультисистемний запальний синдромом може привести до сумних наслідків. Проблема ще й у тому, що нерідко лікарі плутають його з іншими дитячими захворюваннями.

Як вважає професор пульмонології Міну Сінгх з Чандигарха, однією з причин зростання захворюваності таким синдромом став той факт, що діти менше рухаються, рідше гуляють і не ходять в школу через обмеження, введених в зв’язку з пандемією інфекції. Помічено, що ризик появи синдрому у дітей із зайвою вагою вище.

Поділитись