Десятки людей поранені після протестів через арешт репера в Іспанії

Десятки людей поранені після протестів через арешт репера в Іспанії

Десятки людей були поранені в ході протестів, які пройшли в кількох містах Іспанії через арешт репера Пабло Асель.

Про це повідомляє служба швидкої допомоги Каталонії в Twitter і місцеві ЗМІ.

За даними El Mundo, демонстрації пройшли в ряді міст Каталонії, де був заарештований музикант. У Барселоні, Жироні, Льєйда, Віке і Валенсії на вулиці вийшли тисячі людей, і протести переросли в сутички з поліцією. Протестуючі кидали пляшки і каміння в поліцейських, споруджували барикади, підпалювали сміттєві баки і мотоцикли. У Жироні протестуючі підпалили двері банку, а в Льєйда закидали яйцями місцеві підрозділи Народної партії і Соціалістичної партії Каталонії.

В цілому поранення отримали 33 людини, вісім з них госпіталізовані, повідомили в екстрених службах. Ще 15 осіб були затримані поліцією.

Репера засудили до дев’яти місяців тюремного ув’язнення через твітів і тексту пісні, в яких містилися прославляння тероризму і наклеп на адресу королівської сім’ї і держорганів. Асель повинен був добровільно з’явитися у в’язницю, але замість цього забарикадувався в Університеті Льєйда разом зі своїми прихильниками. Через добу поліція заарештувала музиканта і доставила в довколишню в’язницю, де він почне відбувати свій термін.

Поділитись