Держсекретар США назвав головний напрямок розвитку України

Держсекретар США назвав головний напрямок розвитку України

Головним напрямком розвитку України є боротьба з корупцією в країні.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час брифінгу з українським президентом Володимиром Зеленським у Києві, передає «Інтерфакс».

«Боротьба з корупцією є одним з найважливіших завдань для українського народу і вирішальною для поліпшення його життя: від послуг, на які народ покладається до можливостей, якими він користується», – вказав дипломат. Він зазначив, що проти зусиль країни в цій сфері виступають в тому числі зовнішні сили начебто Росії і внутрішні, серед яких є олігархи.

Держсекретар зазначив, що Київ знаходиться на шляху відновлення і розвитку співробітництва з Вашингтоном. За його словами, американська сторона розглядає можливість збільшення допомоги Україні в сфері безпеки. Він додав, що президент США Джо Байден з нетерпінням чекає зустрічі з Зеленським, повідомляє Reuters.

Блінкен також вказав, що Вашингтон підтримує суверенітет і територіальну цілісність України і пообіцяв протистояти діям Москви по дестабілізації ситуації. При цьому він знову виступив з твердженням, що Росія відвела лише частина військ і техніки від кордону, а тому загрози з її боку залишаються.

Раніше владі України передрекли серйозні проблеми через візит Блінкена до Києва.

До цього в Держдепартаменті розкрили суму, витрачену США на Україну з 2014 року. Зазначалося, що Вашингтон виділив Україні понад 4,6 мільярда доларів.

Поділитись