Держсекретар США обговорив Росію і Україну з главою МЗС Франції

Держсекретар США обговорив Росію і Україну з главою МЗС Франції

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан обговорили Росію і Україну в ході зустрічі в кулуарах саміту глави МЗС країн Групи семи (G7).

Про це повідомляє американський Держдепартамент.

«Держсекретар і міністр закордонних справ також підтвердили непохитну підтримку суверенітету України з боку США і Франції», – зазначено в повідомленні.

Крім того, вони торкнулися питання довгострокової безпеки в Чаді після смерті президента країни Ідріса Дебі, зобов’язалися підтримати мирне врегулювання конфлікту в Камеруні і висловили стурбованість відсутністю зрушень в реформах в Лівані.

Раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ країн G7 в ході зустрічі витратили півтори години на обговорення Росії. При цьому на дискусії з питань, пов’язаних з Росією, було витрачено в три рази більше часу, ніж на питання, пов’язані з Афганістаном, Сирією, Лівією і М’янмою окремо.

З 3 по 5 травня в Лондоні проходить перша за два роки очна зустріч міністрів закордонних справ країн G7. У ній беруть участь глави МЗС Великобританії, США, Франції, Німеччини, Італії, Канади та Японії. Також на заході присутні глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, представники Австралії, Індії, Південної Кореї, ПАР і генсек Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН).

Поділитись