Держдума РФ змінила закон, аби не допустити на вибори прихильників Навального

Держдума РФ змінила закон, аби не допустити на вибори прихильників Навального

Поки Навальний «відпочиває» у виправній колонії № 2 в Петушинському районі Володимирської області, його соратники остаточно позбулися можливості діяти.

Так до всього іншого терпіння лопнуло і у чинної влади. Про якусь політичну кар’єру «навальнята» можуть забути.

Тепер, хто буде мати хоч якесь відношення до організацій, не зможе брати участь в парламентських виборах. Держдума РФ прийняла відповідний закон в першому читанні.

Згідно з пропозицією, колишні організатори і керівники екстремістських організацій не зможуть брати участь у виборах в нижню палату парламенту протягом п’яти років з моменту вступу закону рішення суду про заборону або ліквідації бандитської осередки.

Члени злочинного формування позбавляються можливості спробувати себе у виборах протягом трьох років.

Законопроект на розгляд внесла комісія з розслідування фактів втручання іноземних держав у внутрішні справи Росії. Відомство очолює Василь Піскарьов.

Так як «Фонд боротьби з корупцією» і «Штаби Навального» ​​визнані екстремістськими організаціями та їх діяльність заборонена на території РФ, всі хто будь-яким чином брав участь в їх житті автоматично позбавляються можливості брати участь у виборах.

В першу чергу під дію цього законопроекту потрапляє юрист ФБК Любов Соболь. Вона одна з небагатьох «навальністів», хто залишився на батьківщині. Зараз вона відбуває домашній арешт за заклики виходити на несанкціоновані мітинги, але в майбутньому планувала висувати свою кандидатуру на виборах. Тепер же її пісенька проспівана.

Слід нагадати, що Соболь вже намагалася брати участь у виборах до Мосміськдуми. Тоді в її підписних листах знайшли неіснуючих людей. Передбачалося, що її кандидатуру просувала «похоронна мафія», з якої міг тісно контактувати чоловік юриста ФБК Сергій Мохов.

Поділитись