Данія скасувала коронавірусні обмеження

Данія скасувала коронавірусні обмеження

Данія від сьогодні скасовує останні обмеження проти COVID-19 і стане першою країною в Євросоюзі, де коронавірус більше не вважається соціально небезпечним захворюванням.

На думку влади Данії, коронавірус «не викликає небезпеки серйозних порушень важливих суспільних функцій».

З 1 лютого в Данії необов’язково носити маски в громадських місцях, за винятком лікарень та будинків для людей похилого віку, а також пред’являти COVID-паспорти для поїздів у поїздах.

Знято обмеження та на роботу барів та ресторанів, знову відкриваються нічні клуби, скасовуються обмеження на кількість глядачів та учасників розважальних та спортивних заходів. Також Данія відмовляється від вимоги забезпечувати соціальну дистанцію у залах та інших приміщеннях.

При цьому збережуться деякі обмеження для тих, хто прибуває до країни, зокрема, для невакцинованих туристів із країн, які не входять до шенгенської зони, пише «Інтерфакс».

80,8% жителів Данії щеплено двома дозами вакцини, 60,6% вже отримали бустерну дозу. 31 січня в країні було зафіксовано близько 29 084 нових випадків коронавірусу, проте у відділеннях інтенсивної терапії проходять зараз лікування лише 32 особи.

Поділитись