Стало відомо, як врятувалися країни, де пандемія COVID-19 так і не почалася

Стало відомо, як врятувалися країни, де пандемія COVID-19 так і не почалася

У це важко повірити, але 2022 року ще залишилися держави, які не зареєстрували жодного випадку зараження коронавірусом.

Серед них Туркменістан, Північна Корея, тихоокеанські острови Тувалу та Науру.

Наприкінці 2019 року в державах Тихого океану прогриміла епідемія кору, подолати яку допомогла кампанія з вакцинації. Місцеві жителі були морально підготовлені до того, що вакцини це діючий засіб.

Тому коли Китай оголосив про спалах COVID-19 в Ухані, в Тувалу і Науру знали, що їх чекає. Влітку острів Науру став першим місцем, де вакцинувалося 100% дорослого населення. Більше того, іноземців прищепили також. Показники Тувалу такі ж.

Щодо Туркменістану, то влада країни до останнього не визнавала існування коронавірусу. У зв’язку з цим місія ВООЗ вирушила до регіону. Учасники звернули увагу на суперечливу інформацію з боку лікарів. Пізніше в країні запровадили обов’язкову вакцинацію “для профілактики хвороби”.

На берегах Науру та Тувалу 2021 пройшов тихо, люди були щеплені, масові збори заборонені, діти навчалися онлайн, а туристи просто не доїжджали. І тут соціальна дистанція та віддаленість від великих країн зіграла основну роль.

Північна Корея вперше здобула користь від своєї закритості. Безперечно, офіційно про становище в країні можна судити лише за заявами офіційних осіб. Проте голова Трудової партії Кім Чен Ин заявив, що відсутність інфекції є наслідком спільної роботи народу та правлячої партії.

КНДР швидко закрили кордони та поставили знак «стоп» у повітряному просторі та територіальному морі. У містах застосовуються правила з дезінфекції та спалювання будь-яких предметів, які потрапляють до КНДР у воді чи повітрі.

Поділитись