Данія першою в Європі скасувала всі обмеження, введені через COVID-19

Данія першою в Європі скасувала всі обмеження, введені через COVID-19

Данія стала першою європейською країною, повністю скасувала антиковідні заходи.

Сьогодні закінчується термін дії положення, яке визначає інфекцію COVID-19 як особливо небезпечне захворювання. Про це повідомляє видання Politico.

Разом із завершенням дії цього положення припинило діяти угода про поступове зняття обмежень, згідно з яким дотримання всіх обмежувальних залишалися заходів в країні повинні були скасувати 1 жовтня.

Тепер по всій країні більше не буде вимагатися пропуск для входу в ресторани, спортзали і нічні клуби, дітей при контакті з зараженим COVID-19 людиною більше не будуть відразу ж відправляти додому. Карантин буде діяти тільки для хворих коронавірусів. Здорові ж громадяни зможуть повернутися в офіси, а діти – в школи.

Про намір влади скасувати всі санітарні заходи до 10 вересня стало відомо в кінці серпня. Відповідний бюлетень поширив датський МОЗ. Глава МОЗ королівства Магнус Хойніке оцінив рівень вакцинації в країні, як дуже високий. Він також визнав, що після зняття обмежень, до них ще можуть повернутися, якщо епідеміологічна обстановка в країні раптово погіршиться.

Поділитись