Данилишин: українці знову почали скуповувати валюту

Данилишин: українці знову почали скуповувати валюту

Глава ради НБУ Богдан Данилишин заявив про те, що українці почали скуповувати валюту після рекордної продажу в липні.

З початку поточного місяця люди купили $ 45 млн. За операціями фізосіб на валютному ринку в серпні спостерігається переважання попиту на іноземну валюту перед пропозицією.

«З початку місяця чиста покупка населенням іноземної валюти склала $ 45 млн, тоді як в цілому за період з початку 2021 чистий продаж іноземної валюти фізичними особами (як у готівковій, так і безготівковій формі) склав близько $ 2 млрд», – повідомив Богдан Данилишин.

За його словами, на тижні обмінний курс гривні до долара на міжбанківському ринку знаходився під помірним тиском в сторону зміцнення нацвалюти (вона зміцнилася на 0,3% до 26,8 грн / $).

«Цьому сприяло переважання пропозиції іноземної валюти з боку клієнтів банків над попитом, який концентрувався на спотовому сегменті ринку (близько $ 30 млн в середньому за день). Це дозволило банкам збільшити купівлю іноземної валюти в позицію, яка зміцнює їх здатність до збалансування ринкової кон’юнктури на валютному ринку », – резюмував Данилишин.

Чиста купівля іноземної валюти Нацбанком за тиждень склала $ 76,3 млн. Глава ради НБУ відзначає, що станом на 11 серпня 2021-го міжнародні резерви НБУ становили $ 28,7 млрд.

Поділитись