Британське МЗС вимагає зупинити добудований «Північний потік — 2»

Британське МЗС вимагає зупинити добудований «Північний потік — 2»

Європейські країни закликали об’єднатися у протистоянні будівництву «Північного потоку —2», незважаючи на те, що проект було завершено ще у вересні.

З такою пропозицією виступила голова британського МЗС Елізабет Трасс. Стаття міністра із закликом з’явилася у газеті Sunday Telegraph.

Я хочу, щоб наші друзі по всій Європі приєдналися до нас. Це означає бути разом, наприклад, у протистоянні з будівництвом трубопроводу «Північний потік — 2», — написала Трасс.

На думку глави британського МЗС, газопровід загрожує «підірвати європейську безпеку, дозволивши Росії посилити контроль над тими країнами, які покладаються на газ».

Раніше британського генерала Ніка Картера, який заявив, що напруженість у відносинах між Росією та Заходом може призвести до відкритого конфлікту через будь-яку «випадковість», розкритикував російський сенатор Олексій Пушков. Він додав, що міркування генерала про те, що мігранти можуть порушити хиткі мири в Європі, неспроможні.

Він вважає, що ситуація вже давно виходить за межу холодної війни і винні не біженці. “Війна вже стала крижаною”, – додав сенатор. За його словами, міграційна криза на польсько-білоруському кордоні — крапля в морі, порівняно з розширенням НАТО на схід та іншими провокаціями західних країн.

Поділитись