Британська розвідка: Росія не планувала обстрілювати ТЦ у Кременчуці

Британська розвідка: Росія не планувала обстрілювати ТЦ у Кременчуці

У Міноборони Британії вважають, що росіяни не планували завдавати ракетного удару по торговому центру «Амстор» у Кременчуці Полтавської області.

Мав бути вражений інший інфраструктурний об’єкт. Однак через дефіцит у Росії сучаснішого високоточного озброєння росіяни вцілили не туди.

«Неточність Росії у завданні далеких ударів раніше призводила до масових жертв серед цивільного населення, зокрема на залізничній станції Краматорськ 9 квітня 2022 року», — пишуть у британській розвідці.

Крім того, у відомстві вважають, що ЗС РФ, як і раніше, будуть готові до високого рівня побічної шкоди, коли вони усвідомлюють військову необхідність завдання удару. Ймовірно, росіяни продовжать завдавати ударів по території України, намагаючись перешкодити постачанню поповнення для українських сил у прифронтових районах.

«Брак у Росії сучаснішої високоточної ударної зброї та професійні недоліки їхніх навідників, швидше за все, призведуть до нових жертв серед цивільного населення», — заявили в Міноборони Великобританії.

Поділитись