Британія заявила про розширення своєї військової присутності в Чорному морі

Британія заявила про розширення своєї військової присутності в Чорному морі

В рамках модернізації збройних сил Британія планує активізувати свою присутність в Арктиці і на Балканах, а також в Балтійському, Середземному і Чорному морях.

Про це йдеться в плані реформування британських збройних сил, представленому напередодні, 22 березня, Міністерством оборони країни.

«Ми розширимо нашу присутність в чорноморському регіоні, на Крайній Півночі, на Балтиці і в Західних Балканах (де ми реалізуємо нову регіональну ініціативу з підготовки військ союзників).

Присутність буде побудовано в рамках багатосторонніх груп», – зазначено в документі.

Відзначається, що Сполучене Королівство має намір діяти активніше в згаданих регіонах. У зв’язку з цим буде укріплено співпрацю з Болгарією, Грецією, Румунією, Туреччиною та Україною в забезпеченні «свободи навігації і безпеки» в Чорному морі.

«Великі інвестиції в нове покоління фрегатів протичовнової оборони і поліпшення оперативної сумісності з силами союзників, включаючи США, Францію, Норвегію та Нідерланди, гарантують, що Сполучене Королівство збереже свою історичну роль», – йдеться в плані.

Тиждень тому Британія представила Комплексний огляд питань безпеки, оборони і зовнішньої політики країни, розрахований на період до 2030 року. У документі найбільш актуальною загрозою безпеки Європи названа Росія.

Поділитись