Британія підготується до війни з Росією

Британія підготується до війни з Росією

Влада Британії планує перекинути частину військ і сотні одиниць військової техніки до Німеччини в рамках масштабних перетворень в армії на випадок війни з Росією.

Про це повідомляє The Times.

Генерал-лейтенант Ральф Вуддісс, командувач сухопутних військ, розповів виданню, що Лондон створить нові військові бази у ФРН, Кенії та Омані. За його словами, ці об’єкти допоможуть країні підготуватись до можливих збройних конфліктів.

«Я роблю особливий акцент на Німеччині, куди ми висунемо значну кількість нашої бронетехніки, щоб можна було рухатися швидше, якщо вона знадобиться десь на сухопутній частині континенту», — зазначив Вуддісс. За інформацією The Times, нові підрозділи включатимуть танки Challenger 3, бронетранспортери Boxer, техніку для знешкодження мін, безпілотники та артилерію.

14 листопада голова генштабу збройних сил Великобританії генерал Нік Картер заявив, що для досягнення власних цілей Росія готова використати всі інструменти, але не хоче розв’язувати справжньої війни. На його думку, Кремль має намір отримувати бажане, використовуючи різні глобальні стратегії, «набагато делікатним способом», а не бойовими діями.

Поділитись