Боррель звинуватив Росію в активізації кампаній по дезінформації проти ЄС

Боррель звинуватив Росію в активізації кампаній по дезінформації проти ЄС

Верховний представник Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Жозеп Боррель стверджує, що Росія активно займається дезінформацією, щоб очорнити демократію Євросоюзу і послабити міжнародну співпрацю.

Про це він заявив, виступаючи на слуханнях спеціального комітету Європейського парламенту з іноземному втручанню в демократичні процеси ЄС, пообіцявши посилити заходи щодо запобігання і стримування зловмисної діяльності щодо Євросоюзу, пише DW.

За словами глави європейської дипломатії, кампанії по поширенню неправдивої або що вводить в оману інформації особливо згубні в світлі пандемії, оскільки фактично можуть поставити під загрозу життя людей. “Ми бачили, як прокремлівські канали поширювали твердження про те, що носити маски марно, або підігрівали голоси проти локдауна”, – навів приклад Жозеп Боррель, додавши, що останнім часом метою таких дій є вакцини проти COVID-19 і так звана вакцинна дипломатія. За його словами, Росія намагається дискредитувати західні вакцини і їх виробників, вихваляючи свою власну. “Наприклад, прокремлівські ЗМІ широко висвітлювали твердження про те, що після отримання вакцини Pfizer / BioNTech у людей виникали побічні ефекти і вони нібито навіть вмирали.

Розповідаючи про свій візит до Москви на початку лютого, Боррель заявив, що російській владі не сподобалося, коли він спробував почати конструктивний діалог: “Вони не хотіли, щоб я говорив про речі, які вони не цінують: про права людини, наприклад, а також про справу Навального. Ми бачили умисне і скоординоване маніпулювання, кампанію дезінформації проти Європейської зовнішньополітичної служби.

Поділитись