Bloomberg: нова фаза війни може бути для Росії успішнішою, ніж попередня

Bloomberg: нова фаза війни може бути для Росії успішнішою, ніж попередня

Нова фаза війни може бути для Росії успішнішою, ніж попередня, вважають аналітики Bloomberg.

«Українські війська ризикують опинитися в оточенні під час нового наступу Росії», — йдеться у матеріалі. Автори зазначають, що після захоплення Кремінної РФ може оточити сили ЗСУ на півночі Донбасу, а це, за даними агентства, близько 40% усього українського угруповання у регіоні.

Колони бронетехніки також йдуть із півдня, з боку Маріуполя, на північ. На стороні РФ рельєф місцевості, що дозволило наростити ракетні удари по українській військовій та іншій інфраструктурі.

Це, вважають аналітики, створює проблеми у доставці на Донбас зброї постійні удари по залізниці ускладнюють логістику на 1350-кілометровій дорозі із заходу на схід.

Водночас, питання про те, чи буде наступ Росії успішним, залишається на Заході дискусійним. Деякі аналітики вказують на відносно невелику чисельність російських військ для захоплення Донбасу приблизно в 80 000 осіб. Мабуть, тому нові батальйонно-тактичні групи запроваджуються в регіон постійно.

Bloomberg також пише, що висока активність української влади, яка вимагає зброї у Заходу, пояснюється тим, що в Києві розуміють усю небезпеку становища, і бачать, що РФ зараз більше переваг, ніж було під Києвом.

Поділитись