Bloomberg: масова вакцинація в Індонезії займе більше 10 років

Bloomberg: масова вакцинація в Індонезії займе більше 10 років

Згідно з прогнозом, Індонезії буде потрібно більше 10 років, щоб завершити програму вакцинації проти коронавірусу, повідомляє CNN Indonesia.

Цей прогноз перевищує середньосвітовий показник в сім років.

Згідно з дослідженням Bloomberg, Індонезії буде потрібно більше 10 років, оскільки до цих пір є тільки 60 433 дози вакцини. При цьому кількість хворих досягла 1,13 млн осіб, а кількість смертей – 31,2 тис. осіб.

За даними джерела, ситуація в Індонезії така ж, як в Індії. Прогнозується, що Індії буде потрібно більше 10 років, щоб завершити програму вакцинації, оскільки кількість вакцин, доступних на сьогоднішній день, досягло тільки 299 тисяч доз. Фактично кількість хворих досягла 10,8 млн.

Згідно з дослідженням, вакцинація буде проходити швидше в розвинених країнах, наприклад, в країнах західної півкулі з великими бюджетами, але з меншим населенням.

За оцінками Bloomberg, Ізраїль швидше за інші країни завершить програму вакцинації, прищепивши від коронавируса 75% населення. На це буде потрібно всього два місяці. Такий же прогноз зроблений і для Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Тим часом, Великобританії буде потрібно шість місяців, США – 11 місяців, Франції – 3,8 року, Бразилії – 3,9 року і Китаю – 5,5 років.

Коментуючи результати прогнозів, Кунта Даса Нуграха, експерт з державних витрат міністерства фінансів, назвав дане дослідження невизначеним, тому що через пандемію динаміка час від часу змінюється.

Поділитись