Блінкен повідомив про готовність США до контактів з Росією

Блінкен повідомив про готовність США до контактів з Росією

За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, Вашингтон готовий до контактів із Росією у певних сферах.

Таким чином, дипломат відповів на запитання про те, чи свідчать домовленості з російською стороною про обмін росіянина Віктора Бута на американку Брітні Грайнер про наявність потенціалу для змін у двосторонніх відносинах.

«Ми постійно демонстрували, що, незважаючи на наявність, м’яко кажучи, проблем у наших ширших відносинах, незважаючи на військову агресію Росії проти України, ми можемо працювати з конкретних питань, певних інтересів», – наголосив глава Держдепартаменту США.

Серед таких питань Блінкен назвав контроль над озброєннями та обмін затриманих. Він також наголосив, що у міру необхідності Вашингтон продовжить контактувати з Москвою «з метою захисту американських національних інтересів».

Напередодні відбулася процедура обміну Віктора Бута на американську баскетболістку Брітні Грайнер. Бут був засуджений у США за спробу незаконної торгівлі зброєю, суд засудив її до 25 років позбавлення волі. Свою провину він не визнав. Літак із росіянином на борту приземлився у Москві пізно ввечері 8 грудня.

Поділитись