Більше сотні осіб, залучених до проведення Паралімпіади, заразилися коронавірусом

Більше сотні осіб, залучених до проведення Паралімпіади, заразилися коронавірусом

Понад сто осіб, задіяних в проведенні Паралімпіади, заразилися інфекцією, випливає з опублікованого в суботу, 21 серпня, звіту на сайті оргкомітету «Токіо-2020».


Відзначається, що вести статистику організатори почали з 12 серпня. Найбільше хворих COVID-19 зареєстрували серед працівників, найнятих для організації Паралімпіади – 67 випадків.

Максимум добового показника заражень припав на 18 серпня, коли організатори виявили 18 випадків зараження.

За даними телеканалу NHK, в четвер в Японії виявили 25 876 ​​випадків зараження новим коронавірусів. Таким чином, в країні третій день поспіль оновився добовий антирекорд заражень інфекцією. Найбільше число інфікувань зареєстровані в Токіо (5 405), де також проводиться Паралімпіада, і Осаці (2 586).

17 серпня прем’єр-міністр Японії Есіхіде Суга назвав кризової ситуацію з COVID-19 в країні, так як кількість випадків коронавируса стрімко зростає у всіх регіонах.

У той же день уряд країни прийняв рішення розширити дію режиму НС у зв’язку з коронавірусом ще на сім префектур. Обмеження почали діяти з 20 серпня.

Влада також продовжили до 12 вересня дію режиму НС в шести префектурах, в тому числі і в столиці. Додатково до цього посилені заходи по боротьбі з розповсюдженням коронавируса введені ще в 10 префектурах до 12 вересня. Таким чином, загальне число префектур, де буде діяти режим НС, складе 16.

XVI Паралімпійські літні ігри пройдуть в Токіо з 24 серпня по 5 вересня 2021 року. У них візьмуть участь понад 200 російських спортсменів. Вони виступлять в 19 видах спорту з 22 (в 309 видах програми з 539).

Поділитись