Білоруські силовики вперше зірвали «марш пенсіонерів»

Білоруські силовики вперше зірвали «марш пенсіонерів»

Білоруські силовики вперше не дали опозиції провести щотижневу акцію «марш пенсіонерів», яка повинна була пройти в Мінську в десятий раз, повідомляється в політичному Telegram-каналі порталу Tut.by.


За інформацією видання, учасники ходи почали збиратися на площі Незалежності біля Червоного костьолу в центрі столиці. На акцію прийшли кілька сотень людей, однак незабаром до присутніх під’їхало кілька машин силовиків, які оточили протестувальників і зірвали акцію.

Пізніше міліція і ОМОН почали затримувати демонстрантів. Всього в автозаках, за даними правозахисників, виявилися близько 70-80 осіб. Учасників маршу везуть відділення міліції для оформлення протоколів. Відзначається, що після затримань площа Незалежності майже повністю спорожніла.

Опозиційна акція «марш пенсіонерів» повинна була пройти в Мінську в 11 разів. Щотижнева демонстрація проходить по понеділках і збирає кілька тисяч чоловік. Минулого акції, 7 грудня, білоруські силовики обмежилися точковими затриманнями учасників і журналістів. Міліція зуміла розігнати протестуючих тільки після закінчення ходи.

Масові протести тривають по всій Білорусії більше п’яти місяців. Учасники вимагають відставки президента Олександра Лукашенка, проведення нових і чесних виборів та притягнення до відповідальності винних у насильстві над протестуючими.

Поділитись