Білорусь оголосила про посилення охорони кордону з Україною

Білорусь оголосила про посилення охорони кордону з Україною

Білорусь оголосила про посилення охорони кордону з Україною через посилення активності українських БПЛА.

Міноборони Білорусі заявляє, що «у зв’язку з різким збільшенням кількості польотів» безпілотних літальних апаратів у північній частині України та “скупченням сил ППО” в Житомирській області додатково виведено сили та засоби ППО “для прикриття військових та критично важливих об’єктів цивільної інфраструктури” республіки.

Зазначимо, що це вже не перша заява з боку Мінська із твердженням про посилення військової активності України біля кордону з Білоруссю.

Учора білоруська влада заявила, що на кордоні з Житомирською областю з’явився «Російський добровольчий корпус», що воює на боці України.

Також стверджувалося, що на кордоні з’явилися підрозділи українського спецназу.

«Буквально останніми тижнями ми спостерігаємо поки що незрозумілу нам активність поблизу наших кордонів з боку України. До населеного пункту Овруч, який на Житомирському напрямку, Рівненсько-Житомирському напрямку, прибули підрозділи спеціального призначення 1-ї президентської бригади», – заявив начальник білоруського Генштабу Павло Муравейко.

«Ситуація на білорусько-українському кордоні характеризується наростанням напруженості», — цитує «Інтерфакс» заступника командувача спеціальних операцій з ідеологічної роботи збройних сил Білорусі Вадима Лукашевича.

Він стверджує, що, за інформацією Міноборони Білорусі, Україна стягує до білоруських кордонів війська, озброєння, військову техніку. Зокрема, за його словами, «на Житомирщині розміщені американські бойові машини піхоти, реактивні системи залпового вогню, важка далекобійна артилерія та інша техніка».

Крім того, ми знаємо про те, що ЗСУ розгорнули системи спостереження радіоелектронної розвідки поблизу наших кордонів, широко використовують безпілотні літальні апарати. Періодично вони, порушуючи кордон, залітають на нашу територію», – заявляє Лукашевич.

Міноборони Білорусі стверджує, що це може означати підготовку до проникнення на територію Білорусі диверсантів з України.

Україна цю інформацію не підтверджувала та не коментувала.

Поділитись