Байден: «Я не згоден із президентом Путіним»

Байден: «Я не згоден із президентом Путіним»

Сполучені Штати не шукають війни з Росією, якщо на сили НАТО не будуть нападати, Вашингтон не буде безпосередньо втручатися у військову операцію в Україні.

Про це заявив президент США Джо Байден у статті, опублікованій в The New York Times.

“Ми не шукаємо війни між НАТО і Росією”, – написав він.

Крім цього, Байден запевнив, що Вашингтон не робитиме спроб зміни влади в Росії. “Хоча я і не згоден з [президентом Росії Володимиром] Путіним і вважаю його дії свавіллям, Сполучені Штати не сприятимуть його звільненню з посади в Москві”, – зазначив американський президент.

Про ядерну зброю

США не бачать ознак того, що Росія має намір використовувати ядерну зброю, будь-яке її застосування в Україні Вашингтон вважав би неприйнятним, заявив Байден.

“Я знаю, що багато людей по всьому світу стурбовані [загрозою] застосування ядерної зброї. На даний момент у нас немає вказівок на те, що Росія має намір використовувати ядерну зброю в Україні, хоча періодичні висловлювання, спрямовані на брязкання ядерною шаблею, самі по собі небезпечні та вкрай безвідповідальні”, – зазначив президент США. “Хотів би чітко дати зрозуміти: будь-яке застосування ядерної зброї в цьому конфлікті в будь-якому масштабі було б для нас і всього світу абсолютно неприйнятним і спричинило б серйозні наслідки”, – зазначив Байден.

Поділитись