Байден розповів про розмову з Путіним та Зеленським найближчим часом

Байден розповів про розмову з Путіним та Зеленським найближчим часом

Президент Сполучених Штатів Джо Байден повідомив про ймовірну незабаром розмову з президентом Росії Володимиром Путіним та главою України Володимиром Зеленським.

«Мабуть», — відповів Байден журналістам на відповідне запитання. Крім того, глава США прокоментував чутки про державний переворот, який нібито готується в Україні.

«Ми підтримуємо територіальну цілісність України та підтримуємо можливість України керувати собою. Ми заперечуємо проти чогось, що навіть віддалено готується», — заявив Байден.

18 листопада прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що переговори між російським та американським президентами можуть відбутися до кінця року. Можливими темами переговорів стануть Україна та НАТО.

26 листопада під час прес-конференції Володимир Зеленський заявив, що жодного путчу в Україні не буде, оскільки армія країни просто не цим займатиметься. Він також заявив, що отримав інформацію про запланований на 1–2 грудня державний переворот у країні, до якого, як він вважає, причетний бізнесмен Рінат Ахметов. За словами українського лідера, на підготовку цього акту виділяються мільярди доларів. При цьому президент зазначив, що не вірить у можливість насильницького захоплення влади, і засумнівався, що Ахметов міг брати участь у подібній змові.

У свою чергу деякі західні ЗМІ трактували слова Зеленського про можливий переворот як заяву про підготовку путчу в Україні.

Поділитись