Байден оголосив про новий фінансовий захід проти Росії

Байден оголосив про новий фінансовий захід проти Росії

Американський лідер Джо Байден підписав закон, згідно з яким Міністерству фінансів США забороняється брати участь в операціях з обміном спеціальних прав запозичення (SDR), які знаходяться у Росії та Білорусі.

Документ забороняє американському Мінфіну брати участь у транзакціях, що включають обмін спеціальними правами запозичення, які перебувають у Москви та Мінська. Він також вимагає від Міністерства фінансів США «вживати заходів для протидії підтримці Росії та Білорусі».

Американське відомство має активно виступати за заборону країнами-членами Міжнародного валютного фонду операцій, пов’язаних з обміном спеціальних прав запозичення, що належать Росії чи Білорусії та направляти представників Сполучених Штатів до кожної міжнародної фінансової організації, щоб протидіяти наданню фінансової допомоги Москві та Мінську, за винятком рішення базових. людських потреб громадянського населення.

SDR – це міжнародний резервний актив, який підтримується МВФ, який базується на внесках держав-членів валютного фонду. Його учасники можуть обмінюватись спеціальними правами запозичення, а також конвертувати їх у валюти.

Поділитись