Байден назвав доленосною майбутню зустріч з Путіним

Байден назвав доленосною майбутню зустріч з Путіним

Зустріч президентів Росії і США може стати доленосною.

У цьому не сумнівається глава Білого дому Джо Байден. Американський лідер вважає, що після зустрічі 16 червня в Женеві, лідери двох держав зможуть ефективніше протистояти сучасним загрозам.

У своєму інтерв’ю Байден також підкреслив, що США не збираються відмовлятися від захисту демократичних цінностей по всьому світу. У той же час, Вашингтон зацікавлений в розвитку стабільних і передбачуваних відносинах з Москвою, нагадав Джо Байден.

«У телефонних розмовах з президентом Путіним я був відвертий. США не шукають конфлікту. Ми хочемо стабільних і передбачуваних відносин, в яких ми можемо працювати з Росією з таких питань, як стратегічна стабільність і контроль над озброєннями. Ось чому я негайно вчинив дії, щоб продовжити новий договір СНО-3 на п’ять років, зміцнити безпеку американського народу і всього світу», – цитує газета The Washington Post слова американського лідера.

Раніше президент Росії Путін розповів, що не очікує прориву від зустрічі з американським лідером Джо Байденом. При цьому Путін висловив надію на те, що зустріч пройде в позитивному ключі. За його словами, «саме по собі непогано» те, що вони з Байденом зустрінуться, поговорять про можливості двосторонніх відносин і про питання, що становлять взаємний інтерес.

Поділитись