Автор скарги на Трампа продовжує роботу в розвідці США і відповідає за Україну

Автор скарги на Трампа продовжує роботу в розвідці США і відповідає за Україну

Інформатор, який подав скаргу на президента США Дональда Трампа, яка стала приводом для початку процедури імпічменту щодо американського лідера, продовжує працювати в розвідці і спеціалізується на Україні.

Про це повідомила газета Washington Examiner із посиланням на колишніх чиновників Білого дому. За даними видання, інформатор продовжує взаємодіяти зі співробітником Ради національної безпеки Білого дому Александером Віндманом, також відповідає за питання, пов’язані з Україною.

Минулого тижня Віндман виступав на закритих слуханнях у Палаті представників Конгресу в рамках процедури імпічменту. Як зазначає видання, тоді він заявляв законодавцям, що йому невідомо, хто саме є інформатором. Однак один з джерел Washington Examiner вважає, що вони “знають один одного”. З точки зору газети, автор скарги на Трампа “надає аналітичну підтримку в питаннях Росії та України”.

Інший колишній співробітник Білого дому припустив, що Віндман і інформатор могли вперше зустрітися в Україні. За його словами, ще при адміністрації колишнього президента США Барка Обами Віндман був направлений в посольство в Києві, а інформатор “часто бував” в Україні.

Минулого тижня на порталі Real Clear Politics з’явилася інформація, що ініціатором розгляду, приводом для якого стало зміст телефонної розмови Трампа з президентом Зеленським, є, по всій видимості, 33-річний аналітик ЦРУ Ерік Чарамелла. Зазначалося, що Чарамелла – зареєстрований демократ, кадровий співробітник ЦРУ, фахівець з Росії і Україні.

До цього Washington Examiner також повідомляла, що інформатор раніше працював аналітиком в ЦРУ, при Обамі і займався Україною.

Поділитись