Трамп назвав Зеленського новим президентом Росії та гарною людиною

Трамп назвав Зеленського новим президентом Росії та гарною людиною

Президент США Дональд Трамп обмовився і назвав Володимира Зеленського російським президентом. Про це повідомляє кореспондент CNN Деніел Дейл.

Трамп допустив обмовку під час бесіди з журналістами на авіабазі Ендрюс в штаті Меріленд. Глава держави розкритикував конгресмена Адама Шиффа – ініціатора справи про імпічмент.

“Отже, в двох словах, інформатор (Шифф) написав неправду про розмову [із Зеленським]. Тепер вони (демократи) не хочуть говорити про інформаторів, тому що вони не думали, що я оприлюдню цю розмову. Коли я його оприлюднив, я спростував доповідь Шиффа. До того ж, російський – як ви знаєте, новий російський президент – гарна людина, зробив свою заяву. Там нічого не було, ніякого тиску на нього. Нічого”, – сказав Трамп.

Відзначається, що стенограма розмови Трампа з журналістами була надрукована на сайті Білого дому без виправлень. В кінці вересня демократи, які контролюють нижню палату конгресу США, оголосили про початок процедури імпічменту Трампа. Підставою для початку процедури стала розмова Трампа із Зеленським, в якому він нібито закликав українського президента почати розслідування відносно Хантера Байдена – сина Джо Байдена.

Поділитись