Австралія направить військових інструкторів для навчання українських солдатів

Австралія направить військових інструкторів для навчання українських солдатів

Австралійські солдати візьмуть участь у програмі підготовки українських військових: 70 військовослужбовців до кінця поточного тижня вирушать до Великобританії, щоб розпочати навчання новобранців ЗСУ, повідомив міністр оборони країни Річард Марлз.

“Австралійські солдати покинуть Дарвін цього тижня, щоб приєднатися до підготовки українських новобранців. Контингент з 70 військовослужбовців австралійських ЗС буде дислокований на майданчику навчальної програми у Великій Британії”, – зазначив глава оборонного відомства, зазначивши, що австралійці мають намір повідомити, що вони навчатимуть солдат ЗСУ “базовій тактиці піхоти у міських та лісових умовах”.

У своїй заяві, опублікованій на офіційному сайті Міноборони, Марлз наголосив, що жоден співробітник Міністерства оборони Австралії “не поїде на територію України в рамках цієї програми”.

Раніше в рамках військової допомоги Австралія відправила в Україну 90 БТР Bushmaster, шість гаубиць M777, 28 бронемашин M113, протитанкову та іншу зброю. Загальний обсяг коштів, виділених Канберрою на підтримку Києва, становив близько 655 млн австралійських доларів ($422 млн), більша частина цієї суми – близько 475 млн австралійських доларів ($306 млн) – пішла на закупівлю озброєнь.

Поділитись