Авіакомпанії РФ готуються платити за лізинг іноземних літаків у рублях

Авіакомпанії РФ готуються платити за лізинг іноземних літаків у рублях

Десять російських авіакомпаній відкрили спеціальний рубльовий рахунок типу “С” для здійснення лізингових платежів на адресу іноземних компаній.

Про це пишуть у середу “Відомості” з посиланням на федерального чиновника та джерело, близьке до уряду.

За даними “Відомостей”, серед авіаперевізників, готових до оплати за лізинг іноземних літаків у рублях, “Аерофлот”, “Перемога”, “Росія”, S7 Airlines, Smartavia, “Якутія”, “Алроса”, “Ямал”, “Полярні авіалінії”, “Аврора”. Ще п’ять компаній – “Уральські авіалінії”, “Іжавіа”, “Нордстар”, “Руслайн”, I Fly – перебувають у процесі відкриття таких рахунків, уточнює видання.

“Відповідно до затверджених урядом процедур S7 Airlines відкриває рублеві рахунки і запропонує лізингодавцям отримувати платежі в рублях”, – повідомив представник компанії S7 Airlines. Представники “Аерофлоту” та Smartavia також заявили “Відомостям” про відкриття рублевих рахунків.

За словами неназваного федерального чиновника, гроші на рахунки “С” на адресу лізингодавців поки не надходили, оскільки контракти з лізинговими компаніями зазвичай передбачають акредитиви (у розмірі трьох місячних лізингових платежів) та депозити на технічне обслуговування. Таким чином, терміни фактично передплачених лізингових платежів у різних авіакомпаній можуть варіюватися від трьох до восьми місяців, після яких компанії почнуть перераховувати лізингові платежі, уточнило джерело.

Поділитись