ATACMS не застосовуватимуть для ударів по Росії — Данилов

ATACMS не застосовуватимуть для ударів по Росії — Данилов

Секретар Ради національної безпеки та оборони (РНБО) України Олексій Данилов заявив, що Україна перенесла частину виробництва українських далекобійних ракет за межі своєї території.

Про це він розповів в інтерв’ю іспанській газеті ABC.

«Це закрита програма і ніхто вам не скаже, в якому вона статусі. Що я вам можу сказати, так це те, що, на жаль, Росія потрапила до місця збирання цих ракет. Зараз ми вивели певну частину виробництва за межі нашої країни», — заявив секретар РНБО України, відповідаючи на запитання журналістів про українські далекобійні ракети.

У тому ж інтерв’ю Олексій Данилов заявив, що українська армія не має наміру використовувати американські ракети далекого радіусу дії ATACMS для ударів по Росії. За його словами, ця зброя «використовуватиметься виключно для захисту нашої території».

«Ми не будемо застосовувати його на території Росії, у нас є домовленості з нашими партнерами», — сказав Данилов.

Секретар РНБО додав, що для захисту України війну необхідно перенести на територію Росії.

«Наше завдання — завдати удару своєю зброєю по військових об’єктах Російської Федерації, з яких практично щодня відбуваються напади на наших дітей», — сказав Данилов.

За його словами, Україна не збирається нападати на мирних жителів Росії, а завдаватиме ударів «виключно з військових цілей».

Поділитись