Армія США озброюється стратегічної наддалекобійною гарматою в Північному морі

Армія США озброюється стратегічної наддалекобійною гарматою в Північному морі

Армія США готується озброїтися стратегічної наддалекобійною гарматою Strategic Long Range Cannon (SLRC), пише Popular Mechanics.

Видання зазначає, що зброя буде вражати цілі на відстані до 1150 миль (більше 1850 кілометрів), що в 50 разів перевищує можливості подібних сучасних діючих знарядь. Popular Mechanics допускає, що з появою SLRC в США може відродитися такий клас кораблів, як лінкори типу Montana. Випробування прототипу зброї намічені на 2023 рік.

«З Північного моря Montana могла б обстрілювати цілі на заході Росії і навіть саму Москву. Одна Montana в Індійському океані може бути націлена на більшу частину Пакистану, Афганістану, Ірану, Ємену та Сомалі. У Тихому океані Montana могла б бомбардувати всю Північну Корею і навіть Пекін і Шанхай», – запевняє видання.

Стверджується, що новий лінкор типу Montana міг би переносити по чотири гармати SLRC, а також вдосконалені керовані ракети класу «корабель-повітря» RIM-7 Sea Sparrow і зенітний артилерійський комплекс Phalanx CIWS, що дозволило б кораблю обійтися без супроводу крейсером і есмінцем.

У червні 2018 року в виданні Warrior Maven заявили, що перспективна американська гаубиця M777ER розрахована на дальність стрільби до 70 кілометрів, перевершуючи за цим параметром російську «Мста-см2».

Поділитись