Армія РФ відтіснила ЗСУ з центру Сєверодонецька, йдуть важкі бої

Армія РФ відтіснила ЗСУ з центру Сєверодонецька, йдуть важкі бої

У Сєвєродонецьку російські військові відтіснили підрозділи ЗСУ із центру міста, важкі бойові дії продовжуються.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

Як зазначається у повідомленні, на Сєвєродонецькому напрямку російські війська, за підтримки артилерії вели штурмові дії у місті Сєвєродонецьк, мали частковий успіх, відтіснили підрозділи ЗСУ з центру міста, бойові дії продовжуються. Обстрілювали з артилерії позиції ЗСУ у районах населених пунктів Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Тошківка.

За даними Генштабу, на Донецькому напрямку угруповання військ Росії основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій з метою оточення військ України в районах міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ, блокування шляхів логістичного постачання з населеного пункту Бахмут.

«Продовжує заходи щодо поповнення втрат. У напрямку населених пунктів Кремінна та Старобільськ перемістили понад 80 одиниць озброєння та військової техніки, у тому числі важку броньовану техніку та артилерійські системи», — повідомили у штабі.

При цьому на Слов’янському напрямку підрозділи російських військ основні зусилля зосереджували на штурмі населених пунктів Долина та Богородичне, успіху не мали.

На лиманському напрямі російські військові активних бойових дій не вели.

На Бахмутському напрямку ЗСУ успішно відоблили штурмові дії у напрямках Вікторівка – Врубівка та Камишеваха – Врубівка. Росіяни відновили наступальні дії в районі населеного пункту Золоте, закріплюються за Миронівкою.

Поділитись