Апеляційний суд Англії та Уельсу дозволив екстрадицію Ассанжа до США

Апеляційний суд Англії та Уельсу дозволив екстрадицію Ассанжа до США

Апеляційний суд Англії та Уельсу дозволив екстрадицію Джуліана Ассанжа до Сполучених Штатів, передає ЗМІ.

Повідомляється, що захист засновника WikiLeaks має право оскаржити це рішення.

Апеляційний суд Англії та Уельсу підтримав апеляцію Міністерства юстиції США у справі про екстрадицію до Сполучених Штатів засновника організації WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Про це йдеться в опублікованому у п’ятницю рішенні суду.

Тепер справу буде повернено суд першої інстанції – Вестмінстерський магістратський суд, який раніше ухвалив, що 50-річний австралієць не може бути виданий у США через ризик його самогубства. У документі також зазначається, що засновник WikiLeaks має залишатися під вартою.

“Суд відкинув різного роду критику представників Ассанжа щодо запевнень, які дала прокуратура США, і дійшов висновку, що вони достатні для того, щоб зняти стурбованість [щодо загрози самогубства Ассанжа], яка лягла в основу рішення окружного судді. З цієї причини суд ухвалив рішення задовольнити апеляцію та ухвалив передати справу назад до магістратського суду, щоб суддя направила справу на розгляд міністра [внутрішніх справ], який має вирішити, чи має Ассанж бути екстрадований до США”, – йдеться у рішенні суду.

Поділитись