Андрющенко розповів про ситуацію зі школами окупованого Маріуполя

Андрющенко розповів про ситуацію зі школами окупованого Маріуполя

Номінально в цьому році в Маріуполі відкрили 25 шкіл, але навчання в частині з них відбувається дистанційно через брак коштів на ремонт.

Про це повідомив радник мера міста Маріуполь Петро Андрющенко в телеграм-каналі.

За його словами, всього в 2023 році відкрили 25 шкіл (це разом з селищами Сартана, Старий Крим, Кам’янськ). При цьому в минулому році було номінально 15 шкіл але без селищ. Деякі школи, наприклад, номер 34 і4 рахують в статистику, але навчанні тут відбувається дистанційно, а ремонти в цих школах через брак коштів заморожені до наступного року. 

Андрющенко зауважив, що у школах Маріуполя катастофічно бракує меблів та вчителів, а вивчення української мови лише офіційно «за бажанням».

«Навчається 14783 учня. Із них 3629 учнів – це діти мігрантів з росії. Меблювання в школах на 60% це залишки НУШ та України. В 27 школі практично всі меблі – це НУШ. В школах катастрофічно не вистачає вчителів. В середньому по кожній школі відкрито від 7-12 вакансій вчителів. Найбільше не вистачає істориків, математиків, вчителів англійської мови. Українська мова офіційно за бажанням. Неофіційно – по школах є розпорядження зробити все, аби українська мова в класах не викладалась», – йдется у повідомленні.

Поділитись