Американські аналітики прокоментували переговорні ініціативи Китаю і Туреччини

Американські аналітики прокоментували переговорні ініціативи Китаю і Туреччини

рф використовує для просування власних маніпулятивних наративів переговорні ініціативи Китаю і Туреччини.

Про це повідомляє Інститут дослідження війни (ISW).

Як наголошують аналітики, завдяки дипломатичним ініціативам КНР і Туреччини рф отримує платформу для публічних звинувачень на адресу України та Заходу, які «не хочуть вести перемовини про мир», що є маніпуляцією, оскільки очевидно, що саме Кремль не зацікавлений у добросовісних переговорах.

Зокрема, як приклад, в ISW наводять останній візит спецпредставника Китаю по Україні та рф Лі Хуея до Москви, де він на пару із заступником глави МЗС рф Міхаілом Галузіним заявив, що обговорення врегулювання ситуації «неможливе» без участі росії і без «врахування інтересів росії у сфері безпеки». Вони також зазначили, що західні та українські «ультиматуми» і «діалогові формати» лише «шкодять перспективам врегулювання і не можуть служити його основою».

Вигідну для Москви позицію висловив і міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан, який заявив, що «усім потрібно звикнути до думки» про неминучість переговорів Києва та Москви.

«ISW продовжує вважати, що будь-які заяви росії про те, що вона зацікавлена або завжди була зацікавлена в мирних переговорах, є спробами вдавати зацікавленість, щоб спонукати Захід піти на поступки щодо українського суверенітету і територіальної цілісності й покласти тягар переговорів на Україну й Захід», — йдеться у звіті.

Поділитись