Алієв заявив про готовність Баку до співпраці з Києвом у всіх сферах

Алієв заявив про готовність Баку до співпраці з Києвом у всіх сферах

Азербайджан готовий до співпраці з Україною у всіх галузях.

Про це у п’ятницю, 14 січня, заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв за результатами зустрічі у Києві з українським колегою Володимиром Зеленським.

“Ми готові до співпраці у всіх сферах”, – запевнив Алієв, перерахувавши перспективи співпраці в економіці, енергетиці та продовольчій безпеці.

Крім того, за словами Зеленського, сторони підписали декларацію, в якій висловили готовність спільно протидіяти гібридним загрозам, а також забезпечити мир та стабільність у Чорноморсько-Каспійському регіоні та за його межами.

Раніше, 13 січня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив у Twitter, що Азербайджан скасував обмеження, що діяли з березня 2020 року, та відкрив повітряні кордони для українців.

У жовтні 2021-го у центрі Баку відкрили Український центр. Посольство України в Азербайджані у своїй заяві у Facebook уточнило, що на базі центру запроваджуватиметься система аудіогідів для українських туристів, які відвідують Азербайджан. Крім того, у центрі будуть курси з вивчення української мови.

Поділитись