Al-Arabiya: кілька літаків, вертольотів і ракет США потрапили до рук талібів

Al-Arabiya: кілька літаків, вертольотів і ракет США потрапили до рук талібів

Радикальний рух «Талібан» захопив кілька американських літаків, військових вертольотів і протитанкових ракет, повідомляє телеканал Al-Arabiya з посиланням на джерела.

Як стверджується, це викликало стурбованість у Пентагоні. За словами джерел, рішення про ліквідацію захопленої талібами зброї поки не прийнято. «Можливо, талібам буде важко використовувати вертольоти і літаки, так як немає пілотів, технічне обслуговування талібам також недоступно», – повідомили вони. США, як передає Al-Arabiya, очікують завершення процесу евакуації, щоб прийняти рішення про проведення окремих операцій, включаючи удари по військових складів.

Зміна влади в Афганістані. На тлі виведення американського контингенту заколотники провели наступ і захопили всі великі міста, оголосивши закінчення двадцятирічної війни. Найближчим часом проясниться форма правління, на перехідний уряд бойовики не згодні. Президент Ашраф Гані втік з країни і через два дні виступив з відеозверненням з ОАЕ, в якому пообіцяв повернутися.

У свою чергу, віце-президент Амрул Салех заявив, що тепер, згідно з Конституцією, він стає главою держави, і закликав до збройного опору талібів. Зараз все наземні прикордонні переходи з Афганістану контролюють нова влада. Евакуація іноземних співробітників і працювали на іноземні місії афганців проводиться через єдиний в Кабулі аеропорт, який утримують військові США та інших країн НАТО.

Поділитись