Естонія віддала всі свої гаубиці Field Howitzer-70 Україні

Естонія віддала всі свої гаубиці Field Howitzer-70 Україні

Естонія віддала всі свої 155 мм гаубиці Україні.

За словами посла Естонії в Україні Каймо Кууска, Естонія у такий спосіб хоче створити прецедент, щоб в інших країн не лишилося жодних виправдань, чому хтось не може надати Україні необхідне озброєння для перемоги у війні.

Програма розробки FH70 розпочалася у 1968 році за спільною участю Великобританії та ФРН. 1970 року до програми приєдналася Італія.
Гаубицю прийняли на озброєння в 1976 році, а через два роки почалося серійне виробництво.

Гаубиця FH70 призначена для стрільби прямим наведенням або навісними траєкторіями і здатна вражати живу силу, техніку та зміцнення. Робота гаубиці забезпечується розрахунком із восьми осіб.Стовбур гаубиці FH-70 довжиною 6,02 м (39 калібрів) має двокамерне дульне гальмо, яке поглинає 32% енергії відкату і напівавтоматичний клиноподібний затворний механізм.

У казеннику розміщено деталі спускового механізму. У клині знаходиться магазин на 12 капсулів для пострілу.

У FH-70 використовуються 155-мм постріли роздільного заряджання стандартів НАТО зі змінним зарядом. Для забезпечення високої скорострільності встановлена напівавтоматична система навантаження, що працює за будь-якого вугілля піднесення. З його допомогою досягається темп стрільби залпом до 3 пострілів за 15 секунд, або 4-6 пострілів за хвилину при тривалій стрільбі.

При використанні стандартних осколково-фугасних снарядів 39-каліберний ствол дозволяє вести вогонь на дальність до 22-24 км. Активно-реактивні боєприпаси вирушають на 28-30 км. Але найчастіше використовуються фугасні снаряди масою 43,50 кг, димові та освітлювальні.

Поділитись