Японія відреагувала на інформацію про спроби Росії зірвати Олімпіаду в Токіо

Японія відреагувала на інформацію про спроби Росії зірвати Олімпіаду в Токіо

Японія працює над запобіганням можливих кібератак проти структур і організацій Олімпіади в Токіо, такі дії шкодять демократичному суспільству.

Так на повідомлення про передбачувану російської атаці відреагував генеральний секретар уряду Японії Кацунобу Като, виступаючи на прес-конференції.

«Наша країна проявляє великий інтерес і займається збором інформації і аналізом всього, що відноситься до кіберпростору. Я хотів би утриматися від коментарів з (кожному) окремим фактом, інформації про них і аналізу. Не можна ігнорувати кібератаки, які є шкідливим дією, розгойдувати основи демократії», – сказав він.

19 жовтня повідомлялося, що Великобританія і США запідозрили Росію в спробах зірвати Олімпіаду в Токіо. За інформацією джерела, російська військова розвідка планувала кібератаку на Олімпійські і Паралімпійські ігри 2020 року. Стверджується також, що російська кіберрозвідку мала вплив на організаторів Ігор, логістичні служби та спонсорів.

Ці повідомлення прокоментував держсекретар США Майк Помпео: за його словами, Росія поводиться «безвідповідально», нехтуючи міжнародної стабільністю в кіберпросторі. Російські дипломати звинувачення відкинули: в посольстві списали повідомлення на спробу розпалити русофобські настрої, полювання на відьом та шпигунономанію.

Поділитись