Вперше в історії Олімпіади призова трійка залишилася незмінною на двох Іграх поспіль

Вперше в історії Олімпіади призова трійка залишилася незмінною на двох Іграх поспіль

5 серпня на Олімпійських іграх – 2020 на Токіо чоловіки розіграли комплект медалей у штовханні ядра.

Першим став представник США Райан Крузер. Срібло у його співвітчизника Джо Ковача. Замкнув трійку призерів новозеландець Томаш Уолш.

Така ж послідовність призерів була в штовханні ядра і на минулій Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.

Раніше ніколи не було такого, щоб склад призерів залишався незмінним в двох Олімпіадах поспіль в одному індивідуальному виді програми.

Олімпіади-2020 стартувала 23 липня 2021 року і триватиме до 8 серпня. Змагання проходять в Токіо. Організатори змагань прийняли рішення провести Олімпіаду без іноземних уболівальників, громадян Японії також не допустять на заходи в шести японських префектурах, включаючи Токіо.

Через пандемії коронавируса організатори змагань суворо обмежили переміщення спортсменів. Їм дозволено пересуватися тільки на спеціально орендованому транспорті лише між місцем свого розміщення та спортивними об’єктами.

Олімпіада стала наймасштабнішою за кількістю видів спорту (33) і категоріям (339). Очікується, що в Іграх в японській столиці візьмуть участь 19 тис. спортсменів.

Раніше 9-разовий олімпійський чемпіон американець Карл Льюїс поділився думкою про виступ співвітчизників в кваліфікації естафети 4 по 100 метрів (чоловіки) на Олімпійських іграх – 2020 на Токіо.

Поділитись